Apua! Vesivahinko!

Vesivahinko, painajainen keskellä päivää. Vesivahinko on sana, joka saa aikaan monen aiotun asuntokaupan purkautumisen tai romahduttaa asunnonomistajan tulevaisuuden suunnitelmat. Edessä häämöttää homeoireilun täyttämä tulevaisuus ja kaikki mahdollinen taistelu niin vakuutusyhtiötä kuin mahdollista edellistä omistajaakin kohtaan. Piilevä vahinko on usein peruste kaupan purulle tai hinnan alennukselle. Kaiken kaikkiaan kyseessä on sana ja ilmiö, jonka tehoa aiheuttavaa ahdistusta ei voi nykymaailmassa yliarvioida.

Vesivahinko voi olla kaikkea kevyestä kostumisesta kunnon rakenteet tuhoavaan likoamiseen

Vesivahinko kuuluu vahinkokategoriaan, joka pitää sisällään hyvin laajan kirjon erilaisia vahinkoja, Osa vahingoista hoituu kuivaamalla ja hieman rakenteita avaamalla. Home- tai lahottajasienen kasvu vaatii aikansa, joten ajoissa havaittu vahinko voi ennaltaehkäistä kokonaan sisäilmanlaadun heikkenemisen terveyttä uhkaavaksi.

Vesivahinkojen aiheuttamat vauriot on usein korjattavissa helposti. Rakenteet kuivataan ja mahdollisesti pilaantuneet rakenteet korjataan. Nopeimmillaan kyse on muutaman päivän kestävästä urakasta. Toki voi käydä niinkin, että koko rakennus pitää purkaa ja viedä surusaatossa kaatopaikalle tai polttolaitokselle, kuitenkin harvemmin. Useimmiten järkevästi suunniteltu remontti säästää aikaa ja rahaa, ja unelma voidaan pelastaa.

Vesivahingon korjaamisessa tärkeintä on kunnollinen rakenteiden kuivaaminen. Kun rakenteet ovat kuivat, on loppu useimmiten rutiiniluontoista rakennustyötä, johon Remontteri on tottunut uransa alusta alkaen.

Vaikka vesivahinko onkin usein syynä merkittäväksi kohoaville korjauskustannuksille, voi siitä kuitenkin selvitä usein lähes pelkällä säikähdyksellä. Normaali kiinteistövakuutus kattaa korjauskulut ja tarjoaa väistämisasunnon remontin ajaksi. Parhaimmillaan voi käydä niinkin, että alun säikähdyksestä selvittyä vahingon kokenut on sisimmissään hiljaa tyytyväinen; Sai mahdollisuuden kokeilla erilaista asumismuotoa ja kaiken päälle sen kauan suunnitellun kylppäriremontin vakuutusyhtiön laskuun.

Uuteen on mukava käydä sisään. Taskussa vakuutusyhtiön tavarantarkastajan lausunto siitä, että tässä kodissa on ainakin terveet ja kuivat rakenteet sekä ihan uusi kylpyhuone.

Lopuksi on muistettava kuitenkin varoituksen sana. Älä aiheuta tahallasi vesivahinkoa, vaikka olisitkin jo löytänyt unelmiesi kylpyhuonekaluston, koska vakuutusyhtiö ei välttämättä korvaa vahinkoa, jonka on itse saanut kovalla vaivalla aiheutettua.

Pin It on Pinterest

Share This