Suunnittele

keittiöremontti

kanssamme ja anna meidän toteuttaa se

Keittiöremontti A:sta Ö:hön

Onko keittiöremontti pyörinyt mielessäsi? Tuntuuko, että harmistuksesi nykyisessä keittössäsi vain kasvaa; mikään ei ole ihan niin kuin pitäisi, ajattelipa sitten keittiön toiminnallisuutta tai sen visuaalisuutta. Useimmat meistä joutuvat jossain kohtaa asumishistoriaansa vastatusten kysymyksen kanssa: Pitäisikö tehdä keittiöremontti? Joissain tapauksissa keittiön pääasiallinen käyttäjä on keittiöönsä tyytymätön, muiden lainkaan kokematta, että keittiö kaipaisi päivittämistä.

A. Tarvitseeko keittiöremontti luvan?i

Keittiöremontti alkaa siitä, että varmistat, onko kyseessä luvanvarainen remontti. Remontit, joissa muutetaan muutakin kuin pelkästää kaapistoa, voivat olla luvanvaraisia.

Vaikka keittiöremontissa ei kajottaisikaan kantaviin rakenteisiin, eikä muutettaisi huonetilan käyttötarkoitusta, saatat tarvita luvan taloyhtiön hallitukselta – varsinkin, jos asut asunto-osakeyhtiössä.

Tarkista siis luvanvaraisuus ja varaa siihen aikaa, niin vältyt pahimmilta yllätyksiltä. Mikäli päätät muuttaa keittiösi remontin yhteydessä avokeittiöksi, niin varmista tämä lupa-asia sekä se, että rakenteet ovat sellaiset, että ne kestävät aiemmasta poikkeavalla tavalla jakautuvan kuorman.

 • Tarkista vaatiiko suunittelemasi remontti rakennus- tai toimenpideluvan
 • Ilmoita asiasta myös taloyhtiösi hallitukselle, mikäli et asu omakotitalossa.

B. Suunnittele huolella

Aloittaessasi keittiöremontista haaveilun ja alustavan suunnittelun, on hyvä pysähtyä ja määritellä itselleen perusasiat. Määritä ensiksi se, mitä toiveita sinulla on tulevan keittiösi suhteen. Mitkä ovat tulevan keittiösi tärkeimmät toiminnat? Kokkaatteko siellä paljon? Ja jos kokkaatte, kokkaatteko porukalla vai hoitaako yksi ihminen koko homman? Pöytätilan, kaapistojen, ja sähkölaitteiden tarve on hyvä määritellä melko tarkasti. Seuraava määrittelyn kohde on tietenkin budjetti. Pyri laatimaan itsellesi mahdollisimman tarkkaan laskettu budjetti. Se, kuinka paljon sinulla on varaa käyttää rahaa remonttiisi, vaikuttaa siihen minkälaiset ratkaisut ovat mahdolllisia. Usein sama lopputulos on mahdollista saada aikaan hyvinkin erilasilla komponeneteilla ja budjeteilla.

C. Tee kettiöremonttiin budjetti

MIkäli olet epävarma siitä, kykenetkö laatimaan realistista budjettia, niin ota yhteyttä esimerkiksi Remontteriin. Remontterin yrittäjällä Ari Heikkilällä on laaja kokemus keittiöiden suunnittelusta ja hankinnasta. Ammattilaisen käyttäminen alusta lähtien voi olla lopussa ilon ja kiitoksen aihe. Heikkilän hankintakokemus takaa sen, että saat suunitelman, jossa on huomioitu käytettävissä oleva budjetti tavalla, joka tuottaa mahdollisimman laadukkaan ja mielyttävän lopputuloksen. Moni keittiöfirma tarjoaa suunitteluapua toimistossaan. Ari Heikkilä tulee kotiisi ja tekee suunitelman paikan päällä, joten käytettävät mitat ovat heti alusta lähtien oikeat. Paikan päällä remonttikohteessa tehty suunitelma mahdollistaa monien sellaistenkin ratkaisujen löytämisen, mikä ei välttämättä tule edes mieleen istuessasi suunittelijan pöydän ääressä.

Tehdessäsi suunitelmaa, muista suunnitella remonttiaikataulu huolella. Liian kireä aikataulu tuottaa useimmiten pettymyksen. Ei kannata ryhtyä suunittelemaan uutta keittiötä jouluksi samalla, kun katselee itsenäisyyspäivän vastaanoton valtakunnan kerman juhlintaa. Mitä todennäköisimmin uusi keittiö jää saamatta tai jos työt ehtisivätkin alkaa, olilsivat ne pahasti kesken vielä, kun kinkku pitäisi jo saada uuniin paistumaan.

Riittävän väljä aikataulu takaa sen, että mm. eri kalusteet saadaan tilattua ja toimitukset sovittua niin, ettei itse remontissa tule viivästyksiä.

 • Listaa unelmakeittiösi toiminnalliset ominaisuudet.
 • Ota huomioon keittiön pääasiallinen käyttötarkoitus; valmistetaanko siellä ruokia vai tapahtuuko siellä lähinnä einesten lämmittämistä, kuinka moni kokkaa samanaikaisesti jne.
 • Mieti unelmiesi värimaailmaa.
 • Laadi budjetti, eli päätä se, miten paljon aiot käyttää rahaa remonttiin; huomioi myös työn kulut.
 • Ota yhteyttä keittiön suunittelijaan. Jos haluat ehdottoman yksilöllistä palvelua, ota yhteyttä Ari Heikkilään ja kutsu hänet ilmaiselle arviointikäynnille, jonka yhteydessä mietitään budjettia, ja saatat saada vinkkejä, joita jonkin keittiöfirman toimistolla asioidessa ei edes tule ajatelleeksi.
 • Varaa suunnitemissasi riittävästi aikaa toteutukselle.
 • Varaudu yllätyksiin.

D. Remontin toteuttaminen

Suunnittelun jälkeen on aika siirtyä toteutukseen. Mieti ennen remontin alkua selväksi, miten aiot selviytyä päivittäisistä tarpeistasi. Älä hukkaa vanhoja kodinkoneita ennen kuin uudet ovat saapuneet. Remontti alkaa vanhan keittiön kaapiston purkamisella. Kaapiston lisäksi purkutyö saattaa kohdistua esimerkiksi väliseiniin, mikäli keittiölle varattua tilaa halutaan muuttaa; esimerkkinä nykyisin suositut avokeittiöt. Sellaisenkin saa kyllä vaikka vanhaan kerrostalohuoneistoon, mutta se vaatii yleensä seinän purun ja mahdollisesti rakenteiden vahvistamista, erityisesti, mikäli purettava seinä kuuluu kantaviin rakenteisiin.

Keittiö remontin voi tehdä itsekin, se ei ole rakettitiedettä. Oman työn ohessa tehty remontti saattaa tosin venähtää ja haitata elämää kohtuuttomasti. Toisaalta lomapäiville löytynee pääsääntöisesti muutakin käyttöä kuin remontointi. Mikäli et ole tee se itse -mies, niin varmista hyvissä ajoin, että saat työmaallesi tasokkaan keittiöasentajan. Tässä kohtaa kannattaa kysyä referenssejä. Alalla on asentajia, jotka saavat kyllä keittiön kasaan, mutta joiden työn jälkeä on jäljestäpäin ilkeä katsella.

Helpoin tapa selviytyä remontista on antaa hankkeen kokonaisvaltainen projektin hallinta ammattilaisen huoleksi. Remontterin Ari Heikkilä omaa pitkän kokemuksen (noin 2000 kohdetta) hankkeista, joissa hänellä on ollut projektin hallinta. Heikkilä on vastannut keittiön suunittelusta, tavaran hankinnasta, itse remontista purkuineen ja lopulta myös työmaan loppusiivouksesta. Asiakkaalle jää iloisen maksajan rooli.

Ö. Kun keittiöremontti on valmis

Remonttisi on valmis. Katselet tyytyväisenä uutuuttaan kiiltäviä pintoja. Tuntuu kuin mikään ei voisi sotkea uutta keittiötä. Elämä on juuri nyt täydellistä, hetken. Päästyäsi tähän vaiheeseen – remontin jäljet korjattuna, viimeinenkin pahvinpala vietynä pois ja pinnat pyyhittynä – on aika alkaa nauttia kaikista niistä upeista kokkausmahdollisuuksista, mitä uusi keittiösi mahdollistaa. Uusi keittiö vaatii kunniakseen uuden ruokalistan. Juhlista keittiötä tekemällä, jotain, mitä et ole arvannut aiemmin edes koettaa. Valmista vaikkapa kalaa itämaisella makuprofiililla. Niin, ja tietenkin ennenkuin keittiösi viimeistellyt remontteri katoaa takavalot vilkkuen orapihlaja-aidan taakse, tarjoa hänelle uuden keittiösi ensimmäiset kahvit, äläkä kitsaile pullassa. Itse voit sitten remonttimiehen lähdettyä avata vaikka pienen samppanjapullon ja pari mansikkaa sen seuraksi. Uusi elämä on alkanut. Se on uusi arki aikaisempaa toimivammassa keittiössä.

Tiivistelmä

Keittiöremontti A:sta Ö:hön tiivistettynä listaksi.

A. Keittiöremontit luvat

 • Tarkista vaatiiko suunittelemasi remontti rakennus- tai toimenpideluvan.
 • Ilmoita asiasta myös taloyhtiösi hallitukselle, mikäli et asu omakotitalossa.

B. Suunittele huolella

 • Listaa unelmakeittiösi toiminnalliset ominaisuudet.
 • Ota huomioon keittiön pääasiallinen käyttötarkoitus; valmistetaanko siellä ruokia vai tapahtuuko siellä lähinnä einesten lämmittämistä, kuinka moni kokkaa samanaikaisesti jne.
 • Mieti unelmiesi värimaailmaa.
 • Ota yhteyttä keittiön suunittelijaan. Jos haluat ehdottoman yksilöllistä palvelua, ota yhteyttä Ari Heikkilään ja kutsu hänet ilmaiselle arviointikäynnille, jonka yhteydessä mietitään budjettia. ja saatat saada vinkkejä, joita jonkin keittiöfirman toimistolla asioidessa ei edes tule ajatelleeksi.
 • Varaa suunnitemissasi riittävästi aikaa toteutukselle.
 • Varaudu yllätyksiin.

C. Budjetoi

 • Laadi budjetti, eli päätä se, miten paljon aiot käyttää rahaa remonttiin; huomioi myös työn kulut.
 • Budjetoi rahan lisäksi tarvitsemasi aika.

D. Keittiöremontin toteuttaminen

 • Hanki keittiöasentaja, tarkista referenssit, ettei tule yllätyksiä työn jäljen tai aikataulussa pysymisen suhteen.
 • Varaa riittävästi aikaa itse keittiöasennuksen lisäksi esitöihin, kuten vanhan keittiön purkuun.
 • Sovi vanhan keittiön purkujätteen toimittamisesta kaatopaikalle, teetkö itse vai urakoitsija.
 • Huolehdi, että keittiöasentaja pääsee työskentelemään keittiössä mahdollisimman esteettömästi.
 • Aikatauluta tavarantoimittajan kanssa remonttikohteeseesi toimitettavien tavaroiden, kuten kaapistorunkojen, koneiden ja muiden toimitukset siten, että tavara tulee silloin, kun sitä tarvitaan, eikä kolme viikkoa ennen tai kaksi kuukautta jälkeen.
 • Varmista keittiöasentajan lisäksi tarvittavien työmiesten, kuten sähkömiehen tai putkimiehen rekrytointi ja aikatauluta työ hyvin.
 • Delegoi mahdollisimman suuri osa projektin hallinnasta, suunittelusta lähtien, Remontterin Ari Heikkilälle.
 • Nauti ajatuksesta, miten mukavaa on aikanaan nauttia aamukahvia uudessa keittiössä.

Ö. Loppunäytös

 • Keitä kahvit keittiöasentajalle ennen urakan lopullista valmistumista.
 • Hanki hyvät ruokatarpeet, etsi mielenkiintoinen resepti, jota et ole ennen valmistanut ja valmista se uuden keittiösi ensimmäisenä annoksena.
 • Kutsu ystäväsi viettämään uuden keittiösi tupareita.
 • Nauti elämästäsi rakkaittesi kanssa
Keittiöremontti valmiina, moderni keittiö täynnä yksilöllisiä yksityiskohtia.

Pin It on Pinterest

Share This