Kylpyhuoneen nykyaikaistaminen

Kylpyhuone on kodin tärkeimpiä paikkoja. Kylpyhuoneen remontointi nykyaikaiseksi spa tyyppiseksi virkistystilaksi on monella tavalla perusteltua ja järkevää. Vanhan remontointi kannattaa aloittaa ennen kuin se on vesivahingon vuoksi pakollista. Menneinä vuosikymmeninä ei käytetty vesieristystä. Vesieristys on tullut rakennusohjeisiin pakolliseksi vasta 90-luvulla. Sitä vanhemmissa pesutiloissa ei juurikaan ole käytetty mitään varsinaista eristettä.

Vesieristys on luvanvarainen työvaihe, jota taloyhtiöt eivät nykyisin pääsääntöisesti jätä asukkaan itse tehtäväksi.

Remontterilla on onneksi luvat kunnossa, joten projekti ei tökkää alkuunsa siihen, kun etsitään eristäjää, joka ehtii omalle työmaalle.

Tässä kohteessa työ alkoi purkamisella ja jatkui sen jälkeen nykyaikaisen vesieristyskerroksen asentamisella.

Laattojen muodin muutos

Kylpyhuoneiden laatoituksessa on ollut jo muutaman vuoden ajan trendi aikaisempaa suurempien laattojen suosimiseen. Kyseessä on muoti-ilmiö, jossa on sekä hyvät että huonot puolensa. Hyvää suurissa laatoissa on se, että saumojen osuus pinta-alasta pienenee, joten vastaavasti vesivahingon riski pienenee. Mutta samalla, kun saumoja on vähemmän, niin alustaan kohdistuvat vaatimukset lisääntyvät. Alusta on tehtävä aiempaakin huolellisemmin, ettei laatat irvistäisi tai porrastaisi alustan epätasaisuuden johdosta.

Toinen, osin merkittävämpi, hankaluus on se, että isojen laattojen käyttäminen lattiassa tekee kaatojen tekemisen aiempaakin haastavammaksi. Lattian kaatojen epäonnistuminen johtaa pahimmillaan siihen, että vesi jää makaamaan lattialle sen sijaan, että se valuisi kauniisti lattiakaivoon.

Kohteeseen asennettiin isot, kiiltävät laatat seiniin. Lattiaan sen sijaan asennettiin pienempi laatta, jolla varmistettiin kylpyhuonetilan tekninen toiminta. Lopputuloksena on hillityn moderni kylpyhuone, jonka väriharmonia miellyttää silmää ja tekee tilan kotoisaksi. Pienestä koostaan huolimatta saatiin kylpyhuone toteutettua tavalla, joka jättää eri toiminnoille, kuten peseytymiselle ja pyykkihuollolle toimivat ja tarkoituksenmukaiset tilat. Tilan toimivuus varmistettiin jo suunnitteluvaiheessa ottamalla mitoituksessa huomioon mm. se, miten paljon eri toiminnot vaativat ympärilleen tyhjää tilaa, jotta tilan monikäyttöisyys säilyy ja emäntä pysyy tyytyväisenä.

Pin It on Pinterest

Share This