Lattiaremontti, sanan varsinaisessa merkityksessä

Lattiaremontti tarkoittaa useimmiten pintamateriaalin vaihtamista. Kodin ilme muuttuu kerralla, kun vanhan muovimaton päälle asennetaan nykyaikainen laminaatti tai jokin muu moderni pintaratkaisu. Viimevuosina on suosiotaan kasvattanut voimakkaasti vinyyli, jonka asentaminen onkin nykyisin työnä lähes identtinen laminaattiasennuksen kanssa.

Joskus tulee kuitenkin vastaan tilanteita, joissa pelkkä pinnan vaihtaminen jalalle mukavampaan ja silmälle nätimpään ei riitä; On mentävä rakenteisiin. Remontterin työuraan ja sen myötä osaamisalueeseen kuuluvat kaiken muun ohella myös hyvin toteutetut lattiaremontit. Tässä tapauksessa oli kyse rakennuksesta, jonka vanha lattia oli käynyt käyttökelvottomaksi kosteusvaurion takia. Lattia purettiin kokonaisuudessaan, kantavia rakenteitaan eli koolinkejaan myöden, pois. Alta paljastui rossipohjalle tyypillinen tuulettuva tila.

Uusi lattia, uusi asumismukavuus

Lattian rakentaminen kantavista rakenteista lähtien mahdollisti samalla alapohjan eristyksen parantamisen, koska se oli joka tapauksessa eristettävä kokonaan uudelleen. Eristystä parantamalla saatiin uudesta lattiasta jalalle aiempaa ystävällisempi. Tuulettuvan alapohjan kautta huoneisiin hiipivän kylmyyden ja vedon tunteen poistuminen oli vain yksi hyvin toteutetun lattiaremontin seurauksista. Tässä kohteessa asennettiin lopulta jalalle miellyttävä, aito puulattia, joka sopi samalla täydellisesti vanhan puutalon tunnelmaan.

Pin It on Pinterest

Share This